Протягом останніх років в Україні все частіше можна почути про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) як альтернативу сучасній системі житлово-комунального господарства. В деяких областях на підтримку новостворених ОСББ виділяються кошти з місцевих бюджетів, все ж в пересічних мешканців виникає ще дуже багато питань щодо сутності та можливостей таких об’єднань. Що таке ОСББ? Для чого його створювати? Які можливості воно надає? Відповіді на ці та інші питання — Ви зможете знайти у даній статті.

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) — це юридична особа, неприбуткова організація, створена власниками квартир та приміщень будинку для поліпшення процесів використання свого майна та управління ним. Статус юридичної особи дозволяє ОСББ мати печатку та власний банківський рахунок, укладати цивільно-правові договори.

Засновником та членом ОСББ може стати будь-який власник (співвласник) житлового або нежитлового приміщення в багатоквартирному будинку. Тобто, власник квартири (або її частини), власник жилого або нежилого приміщення (або його частини), власник будинку. Членами ОСББ не можуть бути: володільці та користувачі неприватизованих квартир (приміщень), орендарі квартир та нежитлових приміщень, особи, котрі не оформили право власності на належні їм квартири та приміщення. В кожному будинку може бути створений лише одне ОСББ.
Основне призначення ОСББ — це покращення стану утримання житлових будинків та прибудинкової території; сприяння членам об’єднання в одержанні якісних комунальних послуг; раціональне використання платежів мешканців; управління спільною власністю.
Створення ОСББ надає мешканцям будинку ряд переваг та можливостей, які не мають жителі будинків, що перебувають у підпорядкуванні ЖЕК-ам.
Отож, завдяки ОСББ мешканці будинку можуть самостійно виконувати такі дії:
1. складати кошторис утримання своєї квартири;
2. визначати розмір внесків на утримання будинку;
3. формувати штатний розклад та персональний склад працівників, які обслуговують будинок, і встановлювати їм заробітну плату (управитель, сантехнік, двірник, електрик, бухгалтер, консьєрж, тощо);
4. вибирати найкращого виконавця житлово-експлуатаційних послуг (вивіз сміття, обслуговування ліфту, дезинфекція, ремонтні роботи тощо);
визначати черговість проведення поточного ремонту і контролювати його якість тощо;
5. отримати при будинкову територію у приватну власність і самостійно приймати рішення щодо її виконання;
6. більш результативно, ніж ЖЕКи та окремі громадяни, вимагати від постачальників комунальних послуг виконання умов угод.

Окрім цих переваг, ОСББ мають ще ряд додаткових можливостей, що визначені законодавством. По-перше, ОСББ як юридична особа може отримувати кредит на проведення ремонтів, установку лічильників, облаштування прибудинкової території тощо. 
По-друге, приватизація нежитлових приміщень будинку може здійснюватися лише за погодженням з правлінням ОСББ, причому першочергове право на викуп таких приміщень має саме ОСББ. Це дозволить отримати у власність допоміжні приміщення багатоквартирного будинку (підвали, горища, тощо) та забезпечити себе від їх захоплення сторонніми особами та комерційними структурами. Після прийому будинку на свій баланс ОСББ може здавати в оренду допоміжні приміщення та направляти ці кошти на поліпшення технічного стану житла. 
Не зовсім коректним є уявлення про те, що створюючи ОСББ, мешканці будинку не можуть отримувати допомоги від держави. Адже, ОСББ зберігає право на державну дотацію на утримання будинку, а також і на дотацію з місцевого бюджету в рамках міської програми «Мій двір, моє подвір’я». Окрім цього, колишній власник будинку (як правило, районна рада) зобов’язаний взяти участь у першому капітальному ремонті після прийому будинку на баланс ОСББ.

Важливо знати, що новостворене ОСББ не повинно відповідати за борги мешканців будинку, які залишились у них перед комунальним ЖЕКом. Також, ОСББ має податкові пільги — за законом воно не платить податок на прибуток із тієї своєї діяльності, яка спрямована на утримання свого житла.

В рамках українського законодавства ОСББ має достатньо широкий простір для вибору шляхів господарювання. Так, воно може передати свій будинок на баланс та обслуговування будь-якій приватній чи відомчій житлово-експлуатаційній установі або ж залишити його в комунальному ЖЕКу, може укласти з ЖЕКом договори лише на деякі послуги, може самостійно проводити повне обслуговування житла, укладати прямі договори з «Київенерго» та «Водоканалом». Як виняток, ОСББ, очікуючи більш сприятливих умов, може взагалі не здійснювати ніякої господарської діяльності, а використовувати свій юридичний статус для захисту житлових прав мешканців будинку. 
Отож, на сьогодні, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків є альтернативою формою управління житловим будинком, що має ряд переваг для його мешканців.

Про нас:

Центр правової допомоги населенню „Громадський захисник” створений в 1999 р. на базі Фонду Регіональних Ініціатив спочатку, як його окрема структурна одиниця, а з квітня 2005 року Центр зареєстрований як окрема юридична особа. 
У травні 2005 року Центр заснував всеукраїнську правову газету „Громадський захисник” на сторінках якої фахові юристи надають роз`яснення законодавства України, відповідають на юридичні питання, а також пропонують увазі населення приклади позовів, скарг, клопотань та звернень, які можуть стати в нагоді громадянам, які вирішили відстоювати свої порушені права.
З дня створення і до тепер основною метою діяльності Центру «Громадський захисник» є здійснення заходів щодо правової допомоги населенню, правового та соціального захисту осіб, які цього потребують. Для цього діяльність здійснюється в таких напрямках:
— участь у наданні правової та соціальної допомоги особам, які її потребують, людям з обмеженими можливостями, іншим категоріям осіб, які в силу ряду причин, зокрема втрати або значного погіршення стану здоров’я, фізичних або психічних вад, перебувають в складних життєвих обставинах та потребують різного роду сторонньої допомоги;
— надання населенню консультативної, правової, інформаційної та соціальної допомоги шляхом створення територіальних громадських приймалень;

— сприяння та проведення моніторингу стану дотримання та захисту прав людини, в тому числі виборчих прав громадян, на міжнародному, загальнодержавному, регіональному та місцевому рівні;
— сприяння здійсненню фахової, дослідницької та наукової роботи населення в сфері дотримання та захисту прав людини;
— сприяння популяризації знань в сфері дотримання та захисту прав людини;
— сприяння практичному здійсненню міжнародних, загальнодержавних, регіональних та місцевих програм в сфері дотримання та захисту прав людини;
— сприяння та ведення просвітницької роботи в сфері дотримання та захисту прав людини;
— участь у організації та проведенні благочинних акцій, вітчизняних та зарубіжних наукових та творчих проектах, інституціях, програмах, акціях в сфері дотримання та захисту прав людини.

Із запитаннями, зауваженнями та пропозиціями звертайтесь за номером
+38050 419-35-41, Володимир (координатор проекту).
Будемо раді бачити Вас на нашому сайті: http://groza.ua