Ухвалення ініційованих урядом змін до податкового законодавства (законопроєкт №5600) призведе до погіршення інвестклімату в країні та свавілля контролюючих органів. Про це йдеться в заяві Європейської бізнес асоціації на її сайті.

«Законопроєкт не спрямований на розвиток економіки та покращення бізнес клімату в Україні. Радше, законопроєкт сприяє посиленню фіскального тиску на сумлінний бізнес та створює підґрунтя для свавілля податкових органів», - зазначається в заяві.

В ЕВА наголосили, що під час роботи над законопроєктом, його ініціатори не вели діалог з бізнесом і проігнорували чисельні зауваження бізнес-спільноти до документу.

«Цей законопроєкт не влаштовує жодну галузь економіки і жодну профільну бізнес асоціацію», - зазначається в заяві.

Враховуючи це, у ЕВА закликали депутатів не ухвалювати законопроєкт 5600 навіть в першому читанні, та підготувати за участі представників бізнес-середовища компромісний документ.

«Закликаємо напрацювати компромісний варіант змін, який не допускав би збільшення адміністративного тиску на бізнес та не створював би підґрунтя для свавілля контролюючих органів. В умовах скорочення прямих іноземних інвестицій ставити під ризик роботу бізнесу, який ще працює в Україні, є вкрай небезпечним та необдуманим рішенням», - підсумували в ЕВА.

Раніше член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що Україна вже втратила мільярди інвестицій через безкінечні податкові ініціативи уряду, і зараз з країни йдуть останні інвестори.
Водночас економічний експерт Олексій Кущ заявив, що підвищення податків приведе до зростання цін на всі товари, а Україна перетвориться у сировинну державу.
Нагадаємо, на початку червня уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5600, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей. Податковий кодекс на своєму засіданні схвалив цей проект і рекомендував його до розгляду Ради.

Ранее "Хвиля" писала, что Украина постепенно переходи на электронные трудовые книжки, все данные перенесут в реестр застрахованных лиц, а нужная информация будет доступна как работодателю, так и работнику.

Тажке вы можете ознакомиться с видеоинструкцией по оформлению электронного больничного от Пенсионного фонда Украины.

Мы также сообщали, что украинцы получили возможность присоединиться к тарифным пакетам "Газоснабжающая компания "Нафтогаз Украины" через приложение "Дія".

Рекомендуем к просмотру беседу соучредителя Украинского института будущего Юрия Романенко с конституциологом и общественным активистом Геннадием Друзенко о новых вызовах Владимира Зеленского на посту президента.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, на страницу Хвилі в Instagram

Популярные статьи сейчас

Сильный ветер и дождь: жителей Киевской области предупредили об опасной погоде

В Польше оперативно уволили командующего Еврокорпуса, который обучал военных ВСУ

Энергетическую инфраструктуру Харьковщины восстановят за счет Фонда поддержки энергетики

Части украинцев запретили находиться в приграничных зонах: что происходит

Показать еще